Aankondiging start verkoop De Wende 7A

17 mei '23

De 23 woningen in De Wende 7A gaan in verkoop, en wel op donderdag 1 juni as. om 10:00 * uur. In dit bericht lees je alles wat je moet weten (en doen) om in aanmerking te komen voor één van de woningen.

* In de mail over de start verkoop die onlangs werd verstuurd werd 17:00 uur genoemd als tijdstip waarop de verkoop start. Dit is niet juist. De verkoop start om 10:00 uur. Onze excuses voor het ongemak.

Een dorp van de toekomst

Deze fase van De Wende (7A) bestaat uit in totaal 23 eengezinswoningen. Van vrijstaande woningen tot tussenwoningen, van hoekwoningen tot grote en kleinere 2 onder 1 kapwoningen. En dat allemaal in een nieuw buurtje aan de oostkant van Heerhugowaard en De Draai. Een kleinschalige opzet, met veel aandacht voor groen, biodiversiteit en aangepast aan een veranderend klimaat. Kortom, een dorp van de toekomst! 


 

image alt

Een woning waarin je oud kunt worden

Dit nieuwe buurtje is in De Draai is natuurlijk voor alle leeftijden. Oók voor ouderen is het hier prima vertoeven, niet alleen buiten in de groene en rustige omgeving. Maar ook binnen in een aantal woningen, die via meerwerk opgeleverd kunnen worden als levenloopbestendige woning. Een woning waarin je oud kunt worden en alles beneden kunt doen: slapen, baden, koken en lekker wonen. En buiten ook gewoon lekker kunt (blijven) tuinieren.

En boven? Daar is voldoende plek voor logerende familieleden, vrienden, kinderen en zélfs logerende kleinkinderen. Een écht familiehuis!

Welke woningen zijn dat dan precies? zal je je vervolgens dan afvragen. Dit zijn:

  • Hoekwoningen (bouwnummers 20 en 23)
  • Vrijstaande Woningen Special (bouwnummers 5 en 10)
  • 2 Onder 1 Kapwoningen (bouwnummers 11 t/m 14 en 16 t/m 19). 

image alt

Online inschrijving

De inschrijving voor de woningen is volledig online. Daarvoor heb je wel een Mijn Eigen Huis-account nodig. In dit persoonlijke account kun je jouw favoriete woningen beheren en kun je zodra de verkoop is gestart jouw voorkeuren doorgeven. Geïnteresseerd en heb je nog geen account? Maak 'm dan snel even aan! Dan ben je nu alvast goed voorbereid op de verkoop. 

Je kunt je inschrijven voor een of meerdere woningen van deze fase tot en met dinsdag 13 juni om 17:00 uur. Op dat tijdstip sluit de inschrijving. De toewijzing van de woningen wordt op donderdag 15 juni om 12:00 uur bekend gemaakt. Ook deze informatie vind je dan in jouw Mijn Eigen Huis-account. 


Maak een account aan
image alt

Doe je wel de financiële check?

Bij het toewijzen van woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat al een financiële check heeft laten doen. Dit kan dus in je voordeel werken.

Een financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door een document van je bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker te sturen.


Lees verder
Hoe werkt dat eigenlijk? Een woning kopen
  Bekijk de woningen van De Wende 7A