Wonen in Heerhugowaard

Heerhugowaard ligt in Noord-Holland, vlak boven Alkmaar en niet ver bij Amsterdam vandaan. Hier woon je omringd door het weidse Westfriese landschap, waterrijk, met lage polders, hoge luchten en pittoreske dorpjes. En in het stadscentrum van Heerhugowaard zelf vind je (als 'Here(-)gewaarder') de levendigheid van winkels en drink- en eetgelegenheden.

 

image alt

Buurtschappen en dorpjes

Lange tijd was Heerhugowaard een verzameling van kleine dorpjes en buurtschappen met namen als Zuid, De Noord, Draai en 't Kruis. Veel van deze woonkernen zijn in de loop der tijd opgegaan in de gemeente Heerhugowaard, dat de afgelopen 40 jaar enorm in omvang is uitgebreid. Tegenwoordig valt Heerhugowaard onder de gemeente Dijk & Waard, een fusie van de gemeente Langedijk en Heerhugowaard.

Dat Heerhugowaard van oorsprong bestond uit diverse dorpjes en buurtschappen is nog op diverse plekken in het centrale deel van Heerhugowaard tussen de nieuwbouwwijken goed te zien. 

Lekker relaxen

Vanaf de jaren '70 is Heerhugowaard behoorlijk uitgebreid met diverse woonwijken. Maar je vindt hier natuurlijk niet alleen woonwijken, maar ook verschillende landschapsparken, een recreatiegebied en zelfs een Staatsbosbeheerbos. Voldoende mogelijkheden om lekker te relaxen. Of om te wandelen, te zwemmen, te fietsen, te rennen...

H'waard
Alle basisvoorzieningen in de buurt Voorzieningen
  Planning van De Wende