De kleuren en de materialen van fase 6

Dat woningen bestaan uit bakstenen, baksteenvoegen, kozijnen en dakpannen is bij iedereen natuurlijk wel bekend. Maar wist je dat er vele honderden soorten bakstenen bestaan, met elk een eigen kleur, textuur en uitstraling? En dat je kunt kiezen uit vele tientallen kleuren voor baksteenvoegen?

Ook bij de Wende fase 6 zijn er vele keuzes gemaakt door het ontwikkelteam. Het resultaat mag er zijn! Met bakstenen van steenfabrieken langs de Maas en de Rijn hebben woningen elk hun eigen karakteristieke (natuur)kleurenpaletten en unieke uitstraling. En dat is voor de kersverse kopers leuk om te weten, want hier wordt jullie huis van gemaakt. 

Prettige uitstraling in natuurkleuren

15 februari '22

Tijdens het ontwerpen van de woning(typen) en de opzet van de wijk is er door het team van oa. projectontwikkelaars, stedenbouwkundigen en architecten een keuze gemaakt. Het doel daarbij was om óók deze wijk in de Draai een geheel eigen dorpse sfeer te geven. Met veel meer aandacht voor de individuele woningen of blokken, oa. door een rijke variatie aan materialen, (natuur)kleuren, accenten en ligging van de woningen. En dat zorgt uiteindelijk voor mooie woningen en een buurt met een geheel eigen karakter en een prettige uitstraling.

image alt

4 kleurenpaletten

Drie van de in totaal vier baksteensoorten van fase 6 zijn van steenfabriek Engels uit Panningen, aan de Maas. De 4e baksteen is afkomstig van de Duitse steenfabriek Muhr, aan de Rijn, net over grens in de buurt van Lobith. Steenfabrieken vind je traditioneel vaak aan rivieren, vanwege de grondstof (rivierklei) en het vervoer van de bakstenen via het water.

Bij het ontwerpen van de woningen is gekozen voor vier composities of kleurenpaletten. Elk kleurenpallet bestaat uit één type baksteen en een kleur voor de voeg, de houten kozijnen, de dakpannen, de voordeur en de gevelbekleding.

image alt

Kleurenpalet 1

Het eerste kleurenpalet bestaat uit (niet schrikken) een 'geel bont genuanceerde' Hoevesteen (van steenfabriek Engels) en een midden grijze voeg. De kozijnen en de gevelbekleding zijn groenbruin, de dakpannen matzwart en de voordeur is kakigrijs. 

Dit kleurenschema vind je bij rijwoningen (bouwnummers. 1 t/m 5 en 27 t/m 32), de 2 onder 1 kapwoningen (bouwnummers 16, 17, 18, 19, 21, 22, 33/34) en de vrijstaande woning met bouwnummer 12.   

image alt

Kleurenpalet 2

Dit is een uniek kleurenpalet, want je vindt het alleen bij de vrijstaande woning (bouwnummer 8). De witte steen is van Engels ('Camarque Carrera') en heeft een grijze voeg. Op het dak vind je matzwarte keramische dakpannen. De kozijnen en de gevelbekleding zijn in het groenbruin en de voordeur is kakigroen.

image alt

Kleurenpalet 3

Bij dit kleurenpalet hoort een steen van de Duitse steenfabriek Muhr uit Emmerich met de mooie naam 'Ruhrtal Mangan'. Deze mooie bruinrode steen is gecombineerd met een antracieten voeg. De onderhoudsvrije gevelbekleding is geelgrijs, de kozijnen olijfgrijs en de voordeur is bruingrijs.

Dit schema vind je bij de 2 onder 1 kapwoningen bouwnummers 6,7,9 en 10, de vrijstaande woning 13 en 20 en de rijwoningen 35 t/m 39.

image alt

Kleurenpalet 4

Bij de laatste kleurencombinatie hoort de 'oranje bont genuanceerde' baksteen 'Old Dutch Multi' van Engels. Deze oranje steen is gecombineerd met een antracieten voeg. Op het dak vind je (natuur)rode dakpannen. De hardhouten kozijnen zijn olijfgrijs en de onderhoudsvrije gevelbekleding is geelgrijs. Bij dit kleurenschema ga je via een bruingroene voordeur naar binnen.

Deze kleurencombinatie van materialen vind je terug bij de vrijstaande woning met bouwnummer 11, de tweekappers met bouwnummer 14 en 15, de hoek- en tussenwoningen met bouwnummer 23 t/m 26, 40 t/m 45 en de 2 onder 1 kapwoningen 46 en 47.

  Meer nieuws
  De woningen van fase 6