Handige begrippenlijst over nieuwbouw

19 december '23

Bij het aankopen van een woning kunnen de diverse nieuwbouwtermen best lastig zijn. Want wat is nou een 'gunning', wat is 'grondrente' of wat betekent 'nul-op de-meter'? Een nieuwbouwwoning koop je niet elke dag.

We proberen natuurlijk altijd zoveel mogelijk vaktermen te vermijden, maar soms ontkomen we er niet aan. Daarom hebben we begrippenlijst gemaakt van de meest gebruikte termen in de nieuwbouw. Om het een en ander te verduidelijken en je nog beter van dienst te kunnen zijn.

 

Veel gestelde vragen

Het overzicht van de meest gebruikte begrippen in de nieuwbouw vind je bij het (standaard) onderdeel antwoorden op 'Veel gestelde vragen'. Antwoorden op de meest gestelde vragen over bijv. de wijk, de financiering, de woning en het online kopen van een woning. Op niet alle standaardvragen kunnen we nu al antwoord geven, het project en de verkoop van de eerste fase van de woningen is immers in voorbereiding. 

Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je op dit onderdeel van de website ook een vraag stellen (webformulier). Spreek je liever iemand? Ook dat is mogelijk. Het telefoonnummer vind je op alle onderdelen van deze site helemaal onderaan de pagina.


Bekijk de begrippenlijst
  Over Heerhugowaard
  Over het plan