Rijwoningen impressie

Inschrijfprocedure

10 juli '18

Op donderdag 12 juli start de inschrijving voor de 35 nieuwbouwwoningen in De Wende fase 4 in Heerhugowaard. In dit nieuwsbericht lees je de inschrijfprocedure en hoe de toewijzing van de woningen verloopt.

Inschrijven via Mijn Eigen Huis

Om straks een woning in De Wende te kunnen kopen, heb je een Mijn Eigen Huis account nodig. Met je Mijn Eigen Huis account kan jij onder andere je eigen woningtype 'favorieten', zie je overzichtelijk de verkoopdocumentatie en geef jij je bouwnummer(s) door van je voorkeur.

Op het moment dat de verkoop start kan je alle verkoopstukken die je nodig hebt om een keuze te maken voor een van de woningen, bekijken via jouw Mijn Eigen Huis account en op de website. Denk hierbij onder andere aan de digitale verkooptekeningen en de technische omschrijving. Deze informatie is eenvoudig te downloaden.

Mijn Eigen Huis account aanmaken

Nog geen Mijn Eigen Huis account aangemaakt? Je kunt dit op twee manieren doen.

  1. Rechtsboven op de website van De Wende zie je een zwart icoontje van een poppetje staan. Klik hier op en er verschijnt een nieuw scherm. Hier kun je met je emailadres en een zelfgekozen wachtwoord jouw Mijn Eigen Huis account aanmaken. Je kunt nu je favoriete woningen toevoegen door op de hartje te klikken bij het woningtype op de woningenpagina.

  2. Bij de afbeelding van de woningtypes op de woningpagina staat een hartje. Klik op het hartje bij jouw favoriete woning en er verschijnt een nieuw scherm waar je je eigen account kunt aanmaken. Zo voeg je je favoriete woning toe aan je Mijn Eigen Huis account en staan al je favoriete woningen bij elkaar.

Voorkeuren doorgeven

In de inschrijfperiode kun je je voorkeuren doorgeven. Dit kan vanaf 12 juli 17.00 uur tot 19 juli 17.00 uur. In die periode kun je in je account maximaal vijf voorkeurkeuzes doorgeven. Let op! Pas als je een of meer voorkeuren hebt doorgegeven, sta je ingeschreven en doe je mee met de toewijzing. Het favorieten van een woningtype is nog geen inschrijving.

Toewijzing

Na de inschrijfperiode vindt de loting van de woningen plaats. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun eerste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij hanteren wij onderstaande procedure:

  1. Één kandidaat voor een bouwnummer 
    Is er 1 kandidaat met zijn eerste voorkeur voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. 

  2. Meer kandidaten voor een bouwnummer
    Als er meerdere kandidaten zijn met hun eerste voorkeur voor een bepaald bouwnummer kijken wij voor dit bouwnummer naar het rangnummer uit de loting van de notaris. Kandidaten die niet als optant ingeloot worden op een bouwnummer, worden genoteerd als reservekandidaat.

In week 30 ontvangen kandidaten bericht in hun Mijn Eigen Huis omgeving over de loting en de toewijzing van de woningen.

Hoe verloopt het aankoopproces? Ga naar Woning kopen-pagina
Nog geen account? Mijn Eigen Huis aanmaken