Waarom wonen in de Wende?

25 oktober '21

Aan het eind van het jaar gaan naar verwachting de 47 woningen van fase 6 van De Wende in verkoop. Waar ligt deze buurt precies en waarom zou jij daar willen wonen? Wij weten het wel. En vertellen er graag over.

image alt

Van buurtschap tot woonwijk

De bijzondere woningen van de nieuwe fase van De Wende liggen in het nieuwbouwgebied De Draai. Oorspronkelijk was De Draai een buurtschap en vanaf 2013 is het de naam van de nieuwe woonwijk van Heerhugowaard. Inmiddels bestaat de Draai uit verschillende buurten waarvan de Wende fase 6 een nieuwe wordt.

De Wende ligt aan de zuidkant van De Draai, op de grens van de nieuwe woonwijk en het platteland. Op loop- en fietsafstand van een aantal belangrijke voorzieningen. We geven een overzicht:

image alt

Op loopafstand van ...

... het Trinitascollege, een middelbare school voor vmbo, havo en vwo. Ideaal voor als je niet uit Heerhugowaard komt en je kinderen naar een andere middelbare school moeten.

Ook op loopafstand vind je in een parkachtige omgeving de tennisbanen van tennisvereniging Heerhugowaard, het sportcomplex De Kabel met voetbalvereniging SVW’27 en handbalvereniging Tornado.

Heel bijzonder en zeker het vermelden waard, is de sterrenwacht Saturnus, met een eigen observatorium of ‘waarnemingskoepel’ en een druk lezingen- en activiteitenprogramma. Een ideale plek voor iedereen die geïnteresseerd is in sterren, planeten, zwarte gaten, kortom alles wat zich bevindt in ons heelal.

image alt

Mooie wandelpaden

Heerlijk wandelen kun je in ’t Waarderhout, een gevarieerd bos van Staatsbosbeheer, ook op loopafstand van De Wende. Met mooie wandelpaden, haviken, buizerds, sperwers en nog veel meer natuurschoon. Ook een ideaal speelbos voor kinderen. Hier laat je dagelijks heerlijk je hond uit, kun je heerlijk hardlopen of kom je gewoon al wandelend tot rust.

En (nog) dichterbij huis ligt in het mooie Rosariopark de kinderboerderij De Bongelaar. Een heerlijke omgeving voor jong en oud en met veel activiteiten. En de winkels liggen op fietsafstand. Zo ben je in 5 minuten fietsen in het levendige centrum van Heerhugowaard, met een groot aanbod aan winkels.

De voorzieningen Dichtbij en iets verder weg
De Wende fase 6 Bekijk de woningtypen