Hét groene hart van De Draai

11 oktober '23

Wist je dat de woningen van De Wende 7 A en B grenzen aan een groot park, het Oosterpark? Dit park in het hart van De Draai loopt van noord naar zuid en is ongeveer 2 kilometer lang.

Een verbinder van de wijk

Het Oosterpark loopt als een groen lint van noorden naar zuid door de wijk en verbindt via wandel- en fietspaden alle verschillende buurten met elkaar. Een verbinder van de wijk. Hier is plek voor zowel joggers, zonaanbidders, skaters, voetballers, wandelaars – iedereen heeft hier een eigen plek in dit moderne landschapspark.

Bovendien vind je hier verschillende speelvelden, voetbalveldjes en zelfs een kinderboerderij, met een theehuis, kweekkas en beleeftuin. Het Oosterpark is daarmee echt hét groene hart van De Draai.

Op de vogelvluchtfoto hieronder vind je een groot deel van de diverse (al gebouwde of nog te realiseren) buurtjes in De Draai, aan de oostzijde van Heerhugowaard. Helemaal onderaan (ingetekend) het project De Wende (7A en 7B) in de Hermelijnstraat. En net daarboven zie je de eerste contouren van het Oosterpark dat van linksonder naar rechtsboven door De Draai loopt.

De wijken van de Draai
Heer Huygen Waert Meer over de plek
Hier wonen? Er zijn nog woningen vrij